Mijn blog voor jou

hoogsenstief hsp coaching begeleiding

Het lichaam als kompas

Ik was bij de chiropractor voor de behandeling van mijn rug en hij was enorm tevreden over mijn progressie. Het is nu een jaar geleden dat ik voor het eerst bij hem de praktijkruimte binnen stapte, alleen was ik er toen wel anders aan toe.

De pijn in mijn rug was ondraagelijk geworden en ik was er fysiek niet best aan toe. Er was een foto gemaakt van mijn onderste wervels en het bleek dat ik een afgegleden wervel had opgelopen. Wat ik het allerliefste deed was hardlopen en dat kon ik niet meer, en heel eerlijk… Ik dacht ook dat dit niet meer voor mij was weggelegd.

Gelukkig was mijn chiroprachtor optimistisch en had hij alle vertrouwen in mijn herstel. Onder 1 voorwaarde, ik moest zelf ook aan de bak om aan mijn herstel te werken. Dat betekende voor mij echt een verandering van mindset. Ik die altijd in de actie-modus stond en nu trapte mijn lichaam vol op de noodrem! En het enige wat ik kon doen was luisteren naar mijn lichaam.

Wat heb ik geleerd

In 1 jaar tijd is er veel veranderd en ik heb geleerd om mijn lichaam te zien als een kompas, het vertelt mij precies wat ik nodig heb. Enerzijds heb ik geleerd om de dingen meer vanuit rust te doen, minder moeten en meer mogen. Dit gaf mij veel meer tijd en ruimte om structureel te mediteren en ademhalingsoefenigen te doen. Wat mij enorm geholpen heeft om mijn lichaam te laten ontspannen.

Anderzijds heb ik geleerd om te onderzoeken wat er zich op onbewust niveau afspeelt en of er nog trauma / pijn is wat gezien mag worden.

Mijn ontdekking op onbewust niveau

De pijn in mijn onderrug was gekoppeld aan een oertrauma die ontstaan is tijdens mijn geboorte. Ik ben geadopteerd en direct na mijn geboorte ben ik bij mijn moeder weggehaald. De scheiding tussen mij en mijn moeder was zowel voor mij als mijn moeder een traumatische ervaring en het bleek dat ik mij verantwoordelijk ben gaan voelen voor de pijn van mijn moeder (onbewust). Precies die verantwoordelijkheid nam ik ook in het hier en nu voor situaties en mensen waar ik helemaal niet verantwoordelijk voor was en dat kostte mij heel veel energie.

Mijn heling

Tijdens een meditatie voelde ik dat het tijd was om de pijn van mijn moeder terug te geven aan haar en me niet meer verantwoordelijk te voelen. Dit heb ik mogen teruggeven door middel van een familieopstelling. Dit is een hele helende methode om ‘oude pijn / trauma’s op te lossen in het familiestysteem.

Sinds ik deze familieopstelling gedaan heb is de pijn in mijn onderrug bijna verdwenen en kan ik zelfs weer doen wat ik het allerliefste doe en dat is hardlopen!

Tips

  • Als je bepaalde klachten ervaart, onderzoek dan eens wat er zich afspeelt op onbewust niveau
  • Lichamelijke klachten kunnen ontstaan omdat je keuzes maakt die niet goed voor jou zijn. Reflecteer eens op de keuzes die jij gemaakt hebt in je werk en leven.
  • Hard werken niet altijd de oplossing is om succesvol te zijn, als je meer rust neemt heb je ook meer focus
In het programma wat ik aanbied kijk ik samen met jou naar:
  • Wat er zich afspeelt op onbewust niveau
  • Welke keuzes heb je tot nu toe gemaakt op het gebied van werk en leven
  • Wat is het effect van die keuzes
  • Wat is er nodig om daadwerkelijk een stap te zetten naar verandering om dat leven te krijgen waar jij diep vanbinnen van droomt