Over Mij

Hoe mooi zou het zijn als jij de keuzes maakt vanuit je hart, zodat jij volop mag genieten!

Over Mij

Mijn levensreis

Mijn wortels liggen in het prachtige land Libanon, waar ik geboren ben in de hoofdstad Beiroet, ook wel het Parijs van het Midden-Oosten genoemd. Als pasgeboren baby’tje ben ik van mijn biologische moeder gescheiden en hebben Nederlandse ouders mij geadopteerd toen ik 6 weken oud was.

 

Als opgroeiend geadopteerd meisje in een klein dorp heb ik mij nooit op mijn plek gevoeld. Adoptie was in die tijd nog vrij onbekend en al op jonge leeftijd werd ik gezien als ‘anders’. Regelmatig werd ik door bewoners van het dorp of op school bevraagd over onze bijzondere gezinssituatie.

 

Jij bent bruin en je ouders wit, zijn  je ouders dan wel je echte ouders?
Ben je wel een terug geweest in Libanon?
Heb je je biologische ouders wel eens ontmoet?

 

Dit zijn hele grote vragen voor een kind en het gaf mij een enorme druk om mezelf steeds te moeten verantwoorden voor wie ik was.
Uit angst voor afwijzing durfde ik geen grenzen aan te geven en beantwoorde ik elke keer weer keurig de vragen, terwijl ik vanbinnen heel hard NEE schreeuwde.

 

Al snel was ik ervan overtuigd dat ik er niet bij hoorde en voelde me niet goed genoeg om er te mogen zijn. Ik viel buiten de groep, durfde niet voor mezelf op te komen en tijdens gym werd ik met spelletjes meestal als één van de laatste gekozen. Dit maakte me erg onzeker en uit angst voor afwijzing ging ik pleasegedrag vertonen. Ik was veel bezig om het anderen naar de zin te maken, dat ging ten koste van mijzelf. Dit gedrag werd een patroon en het patroon werd een overlevingsmechanisme.

 

Vanwege mijn lage zelfbeeld, was ik ervan overtuigd dat mijn dromen nooit werkelijkheid zouden worden. Daarom durfde ik niet te kiezen voor de dingen die ik echt graag wilde vanuit mijn hart. Ik liet over me heen lopen, was vooral bezig met aardig gevonden worden en ik was bang om mezelf echt te laten zien. Later in mijn werkende leven ontaarde dit in overmatig hard werken om maar te laten zien dat ik het waard was. Verder ontwikkelde ik een ongezond verantwoordelijkheidsgevoel en als er dingen niet goed liepen voelde ik me al snel schuldig en ging ik het oplossen, ook al lag de verantwoordelijkheid niet bij mij.

 

Pas na een destructieve relatie kwam ik als jonge vrouw van 30 tot de ontdekking dat ik het leven niet leefde, maar dat ik continu op een overlevingsmodus stond, waardoor ik de connectie met mezelf was kwijtgeraakt. Dit was voor mij het moment om hulp te zoeken en zodoende kwam ik terecht bij een psychotherapeute. De therapeute die mij begeleide was die eerste die mij het inzicht gaf dat de struggels die ik ervoer in het hier en nu te maken hadden met mijn adoptie. Als pasgeboren baby heb ik me heel onveilig gevoeld omdat ik van mijn moeder ben gescheiden en uit mijn vertrouwde omgeving ben weggehaald. Dit heeft een oertrauma veroorzaakt wat ik al die jaren met mij meedroeg zonder dat ik het door had. De bewustwording hiervan was de eerste belangrijk stap in mijn persoonlijke ontwikkeling…

 

Mijn groeiproces

Toen ik eenmaal wist wat het effect van mijn adoptie was op mijn leven, ging er een wereld voor me open. Opeens begreep ik mezelf veel beter, al die jaren had ik mijn emoties weggestopt en leefde ik vanuit mijn hoofd omdat ik mezelf beschermde tegen de diepgewortelde pijn. De afgelopen 15 jaar is voor mij een helende reis geweest waarbij ik de weg naar binnen heb gezocht. Stapje voor stapje kwam ik weer in verbinding met mijn lijf en leerde ik wat het is om echt te voelen.

 

Laagje voor laagje kwam ik steeds dichter bij de kern, het was niet altijd gemakkelijk omdat ik steeds uitgedaagd werd mijn schaduwstukken onder ogen te komen. Elke keer werd ik uitgenodigd om door mijn angst heen te breken om vervolgens het trauma te kunnen doorgronden en te ontwortelen.
Tijdens mijn reis zijn er diverse liefdevolle coaches en therapeuten op mijn pad gekomen die mij begeleid hebben in mijn transformatieproces.

 

Het innerlijke verwonde kind in mij heb ik een veilige bedding kunnen geven waardoor ik me nu lichter en spankelender voel. Het nerveuze en opgejaagde gevoel heeft plaatsgemaakt voor rust en vrede. De fundering heb ik in mezelf teruggevonden waardoor ik angst om heb kunnen zetten naar vertrouwen. Ik voel me gecenterd in mijn lijf en ben aanwezig in het hier en nu, waardoor ik ook beschikbaar kan zijn voor de ander. Nu kan ik werkelijk verliefd zijn op het leven en ervaar op momenten echt vlinders in mijn buik. Hier kon ik 10 jaar geleden alleen maar van dromen!

 

Mijn rugzak

Tijdens mijn proces leerde ik mezelf steeds beter kennen en ik leerde luisteren naar de stem van mijn hart. Ik werkte als leidinggevende in een grote organisatie en ik merkte dat mijn baan me steeds minder energie gaf.  Behalve veiligheid en zekerheid, miste ik de passie en het vuur! Mijn ziel had een ander pad voor ogen en daarom ben ik mezelf verder gaan ontwikkelen. De afgelopen jaren heb ik diverse mooie opleidingen gedaan o.a. op het gebied van coaching, intuïtieve ontwikkeling, spiritualiteit, chakraheling, energiewerk, familieopstellingen en innerlijk kindwerk.

 

De opleidingen die ik heb gevolgd in combinatie met mijn eigen innerlijke reis hebben mij de bouwstenen gegeven om de weg van mijn ziel te kunnen bewandelen. Op dit moment  begeleid ik volwassenen die van nature geen veilige hechting hebben mogen doormaken, ik help ze de fundering in zichzelf terug te vinden, waardoor zij de Grootsheid in zichzelf mogen ontdekken.

 

Loopbaan Coaching professionals

Mijn werk komt voort vanuit een diep zielsverlangen

Op dit moment begeleid ik volwassenen die van nature geen veilige hechting hebben mogen doormaken. Ik help ze de fundering in zichzelf terug te vinden waardoor zij de grootsheid in zichzelf mogen ontdekken

 

 

Mijn Passie Missie & Visie

De passie die ik heb voor mijn zielswerk komt voort vanuit een diepe liefde die ik voel voor moeder aarde, de mensheid, de dieren en alles wat leeft. Door open te staan voor de uitnodiging van het leven kan ik mijn steentje bijdragen aan transformatie en heling van het universum.

Door de lessen die ik heb geleerd tijdens mijn innerlijke reis, is het mijn missie om anderen te begeleiden tijdens hun transformatie proces, zodat zij weer in contact mogen komen met het hart en de fundering in zichzelf mogen terugvinden.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens volledig in vrijheid kan leven door uit het denken te stappen en te leren luisteren naar de stem van de ziel.

Wat mij diep raakt is als ik zie dat mensen in verbinding staan met hun ziel, waardoor de pure sprankeling in de ogen te zien is.

Energetisch therapeut voor professionals

De sessies die ik aanbied zullen een bijzondere ontdekkingstocht zijn

Het is een ervaring waarin ik je van te voren niet precies kan vertellen wat er gaat gebeuren.

Wat ik je wel kan vertellen is…

Het is een reis waarin datgene zich aanbiedt wat gehoord en gezien wil worden

We gaan het trauma wat ontstaan is vanwege de onveilige hechting die jij hebt ervaren in je leven doorgronden en ontwortelen

Tijdens de sessies gebruik ik mijn helderziende en heldervoelende vermogen, waarmee ik met jou meereis.

 

Energetisch Therapeut

Heb jij ook te maken gehad met onveilige hechting door bijvoorbeeld:

  1. Adoptie
  2. Je bent bij een pleeggezin geplaatst
  3. Je bent direct na de geboorte in de couveuse gelegd
  4. De geboorte was erg moeizaam en je moeder kon daarna niet direct voor je zorgen
  5. Of je kon vanwege andere omstandigheden niet bij je moeder zijn na de geboorte
  6. Je bent wel opgegroeid bij je biologische ouders, maar je was niet gewenst
  7. Je biologische ouders waren emotioneel niet beschikbaar
  8. Of je voelde je niet veilig in het gezin waar je bent opgegroeid

Je bent ontzettend krachtig en mooi, toch lukt het je niet om helemaal jezelf te zijn, je voelt vaak onrust in je hoofd, je vindt het lastig om echt je plek in te nemen en volledig voor jezelf te gaan staan.

Voel jij dat je klaar bent om een andere weg in te slaan?

Dan geef ik je graag een gratis inspiratiesessie cadeau. Dit is een telefonisch gesprek van ongeveer 30 minuten waarin ik je met liefde vertel over mijn werk en wat mijn sessies voor jouw helingsproces zou kunnen betekenen. Het gesprek is geheel vrijblijvend.

Ik kijk er naar uit om je ontmoeten!